Proef ze gratis op

Wallonië in Vlaanderen

Culitoer.be

Culinaire verwennerij op topniveau.

 

 Het concept ‘CuliToer’ – met ‘culinair’, ‘toerisme’ en ‘toeren’ als basisgegevens – is gegroeid uit het idee dat een combinatie van toeristische troeven met een culinair aanbod de ideale mix is om een geïnteresseerd publiek op de been te brengen voor een event.

 

Onnodig u te vertellen dat food momenteel erg ‘in’ is dankzij diverse programma’s en kanalen in de media. Zelf hebben we tijdens de laatste edities van ‘Wallonië in Vlaanderen’ in Antwerpen en Brugge ervaren dat een gastronomische inbreng bijzonder geapprecieerd wordt door het publiek,

dat massaal afkwam naar de kookdemonstraties van Vlaamse topchefs Roger van Damme en Dominique Persoone.

 

Basis van het project CuliToer is dus een minimarket, een toeristische happening waarbij het publiek aangetrokken wordt door de combinatie toerisme – gastronomie, proeverijen, streekproducten, streekbieren, met een aantrekkelijke wisselwerking tussen beide componenten: bezoekers komen naar gratis degustaties, kunnen ook producten aankopen en krijgen ondertussen bruikbare, boeiende informatie omtrent Wallonië. Ze toeren door de 5 Waalse provincies, ontdekken hun culinaire troeven en gaan terug naar huis met een pak toeristische info.